niedziela, 20 września 2015

Klasyczny sos do burgera

Dla mnie to najbardziej klasyczny sos do burgera. Słodki od keczupu, trochę ostry od musztardy, kremowy dzięki majonezowi i wyraźny dzięki odrobinie octu. Może być jedynym sosem w burgerze lub dopełniać inny np. serowy czy BBQ. Jest bardzo prosty do zrobienia i składa się ze składników, które zawsze są w lodówce.


Składniki na dwa duże burgery:
  • 3 łyżeczki keczupu
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 3-4 kropelki sosu Worcestershire
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączymy razem w misce i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos można zrobić ostrzejszy dodając odrobinę tabasco.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz